Начин на приготвяне
Разделяме жълтъците от белтъците.
В дълбока купа смесваме четирите жълтъка със захарта и разбиваме с миксер. След това добавяме млякото и маслото и отново разбъркваме.
В отделна купа слагаме брашното и добавяме какаото и бакпулвера и ги разбъркваме.
Прибавяме ги в сместа със жълтъците, захарта, млякото и маслото.
Разбъркваме ги добре с миксер, докато се получи гъста смес.
След това в отделна купа слагаме белтъците и сол и разбиваме с миксер, докато не станат бели и много пухкави.
Когато сме готови взимаме по една лъжичка от белтъците и ги добавяме при какаовата ни смес. Бъркаме внимателно с дървена бъркалка, докато не свършат белтъците.
В широка правоъгълна тава поставяме хартия за печене и изсипваме сместа отгоре, като гледаме да е равна.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 10 минути.
Докато се пече, изваждаме още хартия за печене, голяма, колкото тавата, и поръсваме с малко какао. Изваждаме готовия пандишпанов блат от фурната и го поставяме с лицевата страна надолу върху хартията с какаото и отлепяме горната хартия, на която сме пекли блата за сладкото руло.
След това го навиваме внимателно, като гледаме да не се счупи на руло заедно с хартията. Оставяме го да престои 10-15 минутки.
Най-последно развиваме рулото внимателно и намазваме с малко от соса на кайсийките от консерва. След това ги нарязваме на ситно и разпределяме по целият блат.
Завиваме го внимателно и го оставяме да се охлади.
По желание какаовото руло с кайсии може да се украси с пудра захар.