Какаово руло с кайсии

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Какаово руло с кайсии5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Прииска ви се да опитате какаовото руло с кайсии, нали - какво ви спира"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 130 г
  • мляко - 50 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 90 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • кайсии - 400 г в консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме жълтъците от белтъците.

В дълбока купа смесваме четирите жълтъка със захарта и разбиваме с миксер. След това добавяме млякото и маслото и отново разбъркваме.

В отделна купа слагаме брашното и добавяме какаото и бакпулвера и ги разбъркваме.

Прибавяме ги в сместа със жълтъците, захарта, млякото и маслото.

Разбъркваме ги добре с миксер, докато се получи гъста смес.

След това в отделна купа слагаме белтъците и сол и разбиваме с миксер, докато не станат бели и много пухкави.

Когато сме готови взимаме по една лъжичка от белтъците и ги добавяме при какаовата ни смес. Бъркаме внимателно с дървена бъркалка, докато не свършат белтъците.

В широка правоъгълна тава поставяме хартия за печене и изсипваме сместа отгоре, като гледаме да е равна.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 10 минути.

Докато се пече, изваждаме още хартия за печене, голяма, колкото тавата, и поръсваме с малко какао. Изваждаме готовия пандишпанов блат от фурната и го поставяме с лицевата страна надолу върху хартията с какаото и отлепяме горната хартия, на която сме пекли блата за сладкото руло.

След това го навиваме внимателно, като гледаме да не се счупи на руло заедно с хартията. Оставяме го да престои 10-15 минутки.

Най-последно развиваме рулото внимателно и намазваме с малко от соса на кайсийките от консерва. След това ги нарязваме на ситно и разпределяме по целият блат.

Завиваме го внимателно и го оставяме да се охлади.

По желание какаовото руло с кайсии може да се украси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: