Начин на приготвяне
Започваме, като разбиваме бисквитите. Може и да се начупят, не се притеснявайте, ако не са перфектно начупени на ситно.
Слагаме разбитите бисквити в дълбока купа, добавяме какаото, захарта и 50 г от кокосовите стърготини и ги омешваме добре.
След това добавяме на малки пропорции маслото и го разбъркваме добре, докато не се разтопи и попие в бисквитите. Трябва да се получи много гъста смес като консистенция на тесто.
Когато сме готови, започваме да оформяме средни на големина топчета и ги редим в тавичка или поднос, като гледаме да не се допират едно до друго.
Оставяме ги в хладилник поне за 20 минутки, за да може да стегнат.
След като са стегнали, започваме да овалваме всеки един от бисквитените бонбони в кокосовите стърготини и ги връщаме отново в подносчето или тавичката.
Тогава няма проблем лесните бонбони да се допират едно до друго.
Бисквитените бонбони кокоски се връщат се в хладилника за още десетина минутки и са готови за хапване.
Коментари