Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Баница със сирене и пармезан

Баница със сирене и пармезан

Баница със сирене и пармезан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотна баница със сирене и пармезан, на която просто не можем да откажем"

Необходими Продукти

  • хляб - 3 пълнозърнести филии
  • хляб - 5 бял хляб
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 100 г нартошено
  • пармезан - 100 г настърган
  • заливка
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 3 големи
  • сол - 2 щипки
  • слънчогледови семена - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се филиите хляб на кубчета. В купа се разбиват яйцата с 2 щипки сол, добавя се кисело мляко с разбита в него 1 равна ч.л. сода за хляб, разбърква се добре.

В тавичка 24 см, намазана с 1 с.л. масло, на дъното се разпределя половината кубчета хляб, отгоре се залива с половината млечна смес, поръсваме сирене, настърган пармезан и покриваме с втората половина хляб, залива и отново сирене и пармезан.

Поръсваме приготвената баница от хляб със сурови семена.

Печем на 180°C долен реотан на скара последно ниво на печката около 10 минути, после се изпича на горен и долен, докато се зачерви апетитно.

За 20-25 минути имаме чудесна закуска за старт на деня - баница със сирене и пармезан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: