Мариновани печурки с бяло вино

17/08/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 068
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • печурки - 2 кг гъби
  • оцет - 200 мл
  • вино бяло - 300 мл
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • олио - 100 мл.
  • сол - 30 г
  • захар - 30 г
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете гъбите.

В дълбок съд смесете виното, оцета, олиото, солта и захарта.

Сложете маринатата да заври.

Добавете чесъна.

След като марината заври, потопете гъбите на порции за около 2-3 минути.

Готовите гъби подредете в стерилизирани бурканчета.

Оставете ги да се охладят.

Сложете подправки на вкус във всяко бурканче - зърна черен пипер, копър, дафинов лист.

Залейте с маринатата гъбите, затворете всяко бурканче с добре уплътнено капаче.

Заварете бурканчетата за 10 минути.

Съхранявайте в хладно помещение.

Приготвените мариновани гъби могат да се консумират и веднага след като се охладят, без да се стерилизират.

Маринованите гъби с бяло вино са уникално вкусни и страхотно мезе за студена бира или бяло вино!

Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар