Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Гъби»Мариновани печурки с бяло вино

Мариновани печурки с бяло вино

Мариновани печурки с бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Поканете ваша приятелка или приятел, извадете най-хубавото бяло вино и сервирайте охладено в компанията на това мариновано гъбено мезе"

Необходими Продукти

  • печурки - 2 кг гъби
  • оцет - 200 мл
  • вино бяло - 300 мл
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • олио - 100 мл.
  • сол - 30 г
  • захар - 30 г
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите.

В дълбок съд смесете виното, оцета, олиото, солта и захарта.

Сложете маринатата да заври.

Добавете чесъна.

След като марината заври, потопете гъбите на порции за около 2-3 минути.

Готовите гъби подредете в стерилизирани бурканчета.

Оставете ги да се охладят.

Сложете подправки на вкус във всяко бурканче - зърна черен пипер, копър, дафинов лист.

Залейте с маринатата гъбите, затворете всяко бурканче с добре уплътнено капаче.

Заварете бурканчетата за 10 минути.

Съхранявайте в хладно помещение.

Приготвените мариновани гъби могат да се консумират и веднага след като се охладят, без да се стерилизират.

Маринованите гъби с бяло вино са уникално вкусни и страхотно мезе за студена бира или бяло вино!

Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: