Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Мезе от тиквички за бира

Мезе от тиквички за бира

Мезе от тиквички за бира
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"С това мезенце от тиквички се изпива много бира Наздраве!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • кайма - 200 г
  • кимион
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • кашкавал - 60 г
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • олио - за пържене
  • копър
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на колелца по 1 см, ако искате, може да ги обелете от кората. С нож се изрязва средата като малко кръгче. Поръсват се с малко сол и оставяме настрани.

В купа се омесва каймата с настърган кашкавал, 1 яйце, чубрица, кимион.

Разбърква се с вилица и пълним отворите с кайма, като от двете страни се заравнява.

Сипваме брашно в купа, отделно се разбиват яйцата с прясното мляко.

Всяко кръгче тиквичка се топи в брашно, после в разбити яйца и пържим от двете страни до златисто на умерен котлон.

Изваждат се върху кухненска хартия да попие мазнината.

Поднасяме биреното мезе с копър и студена бира - лято е да се насладим на мига.

Мезето от тиквички за бира е много вкусно!

Рецептата е на Люси Евтимова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: