Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на колелца по 1 см, ако искате, може да ги обелете от кората. С нож се изрязва средата като малко кръгче. Поръсват се с малко сол и оставяме настрани.
В купа се омесва каймата с настърган кашкавал, 1 яйце, чубрица, кимион.
Разбърква се с вилица и пълним отворите с кайма, като от двете страни се заравнява.
Сипваме брашно в купа, отделно се разбиват яйцата с прясното мляко.
Всяко кръгче тиквичка се топи в брашно, после в разбити яйца и пържим от двете страни до златисто на умерен котлон.
Изваждат се върху кухненска хартия да попие мазнината.
Поднасяме биреното мезе с копър и студена бира - лято е да се насладим на мига.
Мезето от тиквички за бира е много вкусно!
Рецептата е на Люси Евтимова.