Кашкавалки със сирене и кашкавал

Кашкавалки със сирене и кашкавал

18/08/2020
"Мекички кашкавалки със сирене и кашкавал"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 747
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в прясното мляко със захарта и се сипва брашно да стане гъста каша. Остава се да втаса.

Добавя се солта олиото и сиренето, натрошено, и се замесва меко тесто, да не лепне. Покрива се с кърпа и се остава да втаса.

След това се разточва върху покривка на правоъгълник.

Маже се с разтопеното краве масло и се ръси кашкавал, но не цялото количество.

Остава се малко да се поръсят и отгоре.

Правоъгълникът се навива на руло. Нарязва се на пънчета с дължина 2 см.

Тестените охлювчета се нареждат се в тава с хартия на разстояние, защото при печенето нарастват.

Кашкавалките се намазват се с разбития жълтък и се слага по щипка кашкавал.

Кашкавалките със сирене и кашкавал се пекат на 180°C до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Истинско вълшебство!
0
0