Начин на приготвяне
Маята се разтваря в прясното мляко със захарта и се сипва брашно да стане гъста каша. Остава се да втаса.
Добавя се солта олиото и сиренето, натрошено, и се замесва меко тесто, да не лепне. Покрива се с кърпа и се остава да втаса.
След това се разточва върху покривка на правоъгълник.
Маже се с разтопеното краве масло и се ръси кашкавал, но не цялото количество.
Остава се малко да се поръсят и отгоре.
Правоъгълникът се навива на руло. Нарязва се на пънчета с дължина 2 см.
Тестените охлювчета се нареждат се в тава с хартия на разстояние, защото при печенето нарастват.
Кашкавалките се намазват се с разбития жълтък и се слага по щипка кашкавал.
Кашкавалките със сирене и кашкавал се пекат на 180°C до зачервяване.
Коментари