Начин на приготвяне
В тиган загрейте зехтина и изпържете чушките, предварително нарязани на ленти.
Извадете и заделете. Сложете месото и го запържете до златисто.
Добавете зеленчуците и запържете и тях добре.
Настържете домата и добавете в него чесъна, предварително пресован.
Сложете ги в тигана. Запържете за кратко и добавете ориза.
След 2 минути налейте вода (на 2 ч.ч. ориз- 6 ч.ч. вода).
Натрошете бульона, сложете подправките и прехвърлете лесната паеля в тавичка за печене.
Подредете отгоре чушките във форма на слънце и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете сложете клончето розмарин, затворете с капак и оставете мързеливата Паея със зелен боб и пилешко месо да се задуши и поеме аромата.