Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Мързелива Паея със зелен боб и пилешко месо

Мързелива Паея със зелен боб и пилешко месо

Мързелива Паея със зелен боб и пилешко месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • ориз - 2 ч.ч
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелен боб - шепа замразен
  • бял боб - 1/2 к.ч. замразен
  • смилянски боб - 1 к.ч. замразен
  • сол
  • шафран
  • зехтин
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • розмарин - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте зехтина и изпържете чушките, предварително нарязани на ленти.

Извадете и заделете. Сложете месото и го запържете до златисто.

Добавете зеленчуците и запържете и тях добре.

Настържете домата и добавете в него чесъна, предварително пресован.

Сложете ги в тигана. Запържете за кратко и добавете ориза.

След 2 минути налейте вода (на 2 ч.ч. ориз- 6 ч.ч. вода).

Натрошете бульона, сложете подправките и прехвърлете лесната паеля в тавичка за печене.

Подредете отгоре чушките във форма на слънце и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете сложете клончето розмарин, затворете с капак и оставете мързеливата Паея със зелен боб и пилешко месо да се задуши и поеме аромата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: