Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с Домашно Приготвена Извара

Разядка с Домашно Приготвена Извара

Разядка с Домашно Приготвена Извара
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
200
"Разядка трябва да има на трапезата, особено щом е приготвена от домашна извара"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ½ л
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Затоплете млякото до 180°C за около 10 минути, добавете лимона и махнете от котлона.

2. Оставете го настрана за около 30 мин, докато се пресече.

3. Изсипете в тензух и оставете 2 часа да се изцеди.

4. Към изварата добавете пресования или настърган чесън, настърган кашкавал, сол, червен пипер и 1 с.л. зехтин.

5. Оформете апетитната разядка в желана от вас форма и залейте с още 1 с.л. зехтин.

6. Поръсете разядката с домашно приготвена извара с шарена сол, украсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: