Начин на приготвяне
Започва се с доматите. Те трябва да са добре узрели, за да може лесно да се отдели ципата им.
Обелват се и се нарязват на квадратчета.
Чушките се изчистват от семките и дръжките, след което се наситняват по желание
на домакинята.
Патладжаните се нарязват също на малки парчета, но задължително се оставят да престоят леко посолени за 15-20 минути.
След като се отдели горчивата вода се отмиват от солта и се прибавят към зеленчуковата смес.
Морковите се настъргват или нарязват на кубчета по желание. Лукът, чесънът и магданозът също се наситняват.
Така получената зеленчукова смес се слага в голям съд, посолява се и се вари. По желание може да добавите черен пипер. Вари се минимум половин час.
След варенето оставете зеленчиците леко да се охладят и разсипете в буркани. Стерилизирайте още 5 минути.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия.