Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Домашно приготвена еленска кайма

Домашно приготвена еленска кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашно приготвена еленска кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • дивечово месо - 1 кг еленско
  • свинско месо - 1.5 кг
  • свинско месо - 500 г сланина
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • оцет - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Еленското месо се измива и се накисва за една нощ в оцет и вода. След това се отцежда, нарязва на едро и се осолява добре.

Оставя се върху наклонена плоскост за един ден, за да се отцеди от течността, която ще се образува.

След това дивечовото месо, сланината и свинското месо се смилат и се омесват с подправките. Каймата се оставят на студено място за 2-3 дни и после се употребява по първоначалния замисъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: