Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Семифредо»Семифредо с портокали

Семифредо с портокали

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7657998286
Семифредо с портокали
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
19/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Това Семифредо с портокали е синоним на усмивка"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 5 големи
  • захар - 1 ч.ч. /с вместимост 250 мл/
  • кондензирано мляко - 200 мл неподсладено
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 100 мл неподсладена течна
  • портокали - 2 по - малки
  • шоколадови криспи - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вилица се разбиват яйцата със захарта, кондензираното мляко и настърганата кора на единия портокал.

Сместа се слага на много слаб котлон /степен 2 от 9/. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти и стане с консистенцията на тесто за палачинки.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до стайна температура, като от време на време се разбърква, за да не се получи коричка, или се покрива със стреч фолио.

Портокалите се обелват и нарязват на ситни парченца. В купа с миксер се разбива маскарпонето, прибавят се сметаната и сокът, получил се от нарязаните портокали, и се продължава с разбиването до получаване на еднородна смес.

Прибавят се и парченцата портокали и се разбърква хубаво - вече без миксер.

Лъжица по лъжица от тази смес се прибавя към охладената яйчена смес и след всяка се разбърква хубаво с шпатула.

Накрая се слагат и криспите.

Две кръгли или правоъгълни продълговати форми се застилат със стреч фолио и върху него се разпределя от сместа за семифредото.

Поставят се във фризер за поне 12 часа. Изважда се семифредото с портокали с помощта на фолиото, изчаква се няколко минути да се отпусне и се нарязва на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: