Начин на приготвяне
В тенджера налейте олиото и поставете на умерен огън да нагрее. Прибавете резените сланина и ги запържете до златисто. Извадете изпържените резени сланина и прибавете брашното, разбъркайте, докато си промени цветът до леко златисто.
Прибавете ситно нарязаните картофи, домат, чушка, лук и морков, разбъркайте и залейте с топлата вода. Посолете на вкус и поръсете с черен пипер, оставете да ври за около 25 минути на бавен огън, под капак.
Свалете готовата селска картофена супа от котлона и поръсете със ситно нарязания магданоз, оставете да се задуши под капак за около 10 минути. Сервирайте готовата картофена супа с парченце от пържената сланина!
Картофена супа по селски може да поднесете и със селски хлебчета.