Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа по селски

Картофена супа по селски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофена супа по селски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • сланина - 4 тънки филийки
  • брашно - 2 с.л.
  • картофи - 3 бр. големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • вода - 1, 5 л топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте олиото и поставете на умерен огън да нагрее. Прибавете резените сланина и ги запържете до златисто. Извадете изпържените резени сланина и прибавете брашното, разбъркайте, докато си промени цветът до леко златисто.

Прибавете ситно нарязаните картофи, домат, чушка, лук и морков, разбъркайте и залейте с топлата вода. Посолете на вкус и поръсете с черен пипер, оставете да ври за около 25 минути на бавен огън, под капак.

Свалете готовата селска картофена супа от котлона и поръсете със ситно нарязания магданоз, оставете да се задуши под капак за около 10 минути. Сервирайте готовата картофена супа с парченце от пържената сланина!

Картофена супа по селски може да поднесете и със селски хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: