Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Селска гъбена супа с жито

Селска гъбена супа с жито

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Селска гъбена супа с жито
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Селските гозби са несравними и тази гъбена супа с жито го доказва още веднъж"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стърк
  • лук - 1 глава кромид
  • картофи - 2 бр. средни
  • жито - 50 г
  • магданоз - щипка
  • чубрица - щипка
  • сол
  • зехтин
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте житото, сложете го в тенджерка, налейте вода и сварете 25 мин. Нарежете на ситно целината, лука, моркова и обелените картофи.

Запържете ги в 1 к.ч. загрят зехтин за кратко, добавете нарязаните гъби и налейте около литър топла вода или зеленчуков бульон. Посолете гъбената супа.

Сварете до омекване на зеленчуците. Преди да свалите тенджерата от котлона, изсипете свареното жито с водата, в която се е варило. Овкусете селската супа с щипка наситнен магданоз, щипка чубрица и щипка черен пипер. При поднасяне подправете с оцет супата с жито.

Да ви е сладко със Селска гъбена супа с жито!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: