Начин на приготвяне
Разбивате яйцата и захарта.
След това при постоянно бъркане добавяте водата и олиото.
Смесвате бакпулвера и ванилията с брашното и ги добавяте към сместа с яйцата.
Готовата смес изсипвате в тава, покрита с хартия за печене.
Изпечете блата в предварително загрята фурна на 220°C градуса, докато придобие леко златист цвят.
Когато е готово, намокряте обилно хавлия с размери по-големи от тези на тавата, в която печете блата.
След това прехвърляте блата върху нея и махате хартията.
Намазвате със сладко обилно навсякъде, за предпочитане е по-рядко, за да може блатът да поеме и да стане по-сочен.
Навивате блата на сладко руло и го оставяте с кърпата за няколко минути да поеме влагата и да омекне.
След това поръсвате сладкото рулце на баба с пудра захар или намазвате с течен шоколад.