Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунака на баба

Козунака на баба

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Козунака на баба1 / 2
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"От домашното по-хубаво няма. Този домашен козунак с филирани бадеми е поредното доказателство"

Необходими Продукти

  • яйцa - 1 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 500 г
  • лимонова кора - /настъргана/
  • мая - колкото кибритена кутия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.

Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса.

След като е готово, се маже с жълтък. Отгоре се нареждат филирани бадеми и се пече около 40 минути във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: