Начин на приготвяне
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, солта и ванилията.
След това разбираме яйцата със захарта, добавяме олиото и разбиваме отново. Най-добре с миксер или кухненски робот. Към готовата смес поетапно добавяме брашното, като бъркате непрестанно с телена бъркалка.
Тук може да добавите сладкарска боя в цвят по избор или да разделите сместа на няколко части и да оцветите вкусните сладки в различни цветове. Получава се рядко тесто, което завиваме с фолио и оставяме поне 1 час в хладилника.
Докато е все още студено тестото, с набрашнени ръце оформяме топчета и ги подреждаме в тава с хартия за печене. Те трябва да са на разстояние 2 пръста едно от друго, понеже се надуват при печенето.
Пекат се цветните сладки на 180 градуса за 10-12 минутки. Когато са готови, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат. Тогава ги преместете в чиния.
Рецептата за цветните сладки с пудра захар е изпълнена!