Меденки без захар

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Меденки без захар4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Меденки за малки и големи - нямат захар и пак са страхотни"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 3 бр.
  • пчелен мед - 60 г
  • брашно  - 180 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - 40 г
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола смесете жълтъците и пчелния мед.

След това добавете маслото и сложете касеролата на котлона на среден огън.

Разбърквайте непрекъснато, докато маслото се разтопи и се смесят съставките, но да не завира сместа.

Когато маслото се е напълно разтворило, издърпайте от котлона, добавете есенцията ванилия, содата и бакпулвера. Бъркайте добре до получаване на пухкава консистенция. Оставете го да се охлади леко.

През това време вземете купа и с помощта на сито пресейте брашното.

След това изсипете сместа от касеролата към брашното. Разбъркайте добре с лъжица, а след това с ръцете омесете меко тесто.

Завийте тестото и го приберете в хладилника за час, за да стегне.

Включете си фурната да загрява на 180 градуса. След което извадете купата с тестото от хладилника.

Върху плота или кухненската маса разточете тестото. Вземете формички и изрежете фигурки от тестото.

Застелете хартия за печене в голяма тава и наредете приготвените меденки. Оставяйте разстояние между тях.

Останалото тесто разточете отново и пак изрежете формички, докато не свърши.

Печете във вече загрятата фурна за 8-10 минути. След това ги извадете от тавата медените сладки и ги наредете върху решетка, докато изстинат.

Вашите меденки без захар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: