Начин на приготвяне
В касерола смесете жълтъците и пчелния мед.
След това добавете маслото и сложете касеролата на котлона на среден огън.
Разбърквайте непрекъснато, докато маслото се разтопи и се смесят съставките, но да не завира сместа.
Когато маслото се е напълно разтворило, издърпайте от котлона, добавете есенцията ванилия, содата и бакпулвера. Бъркайте добре до получаване на пухкава консистенция. Оставете го да се охлади леко.
През това време вземете купа и с помощта на сито пресейте брашното.
След това изсипете сместа от касеролата към брашното. Разбъркайте добре с лъжица, а след това с ръцете омесете меко тесто.
Завийте тестото и го приберете в хладилника за час, за да стегне.
Включете си фурната да загрява на 180 градуса. След което извадете купата с тестото от хладилника.
Върху плота или кухненската маса разточете тестото. Вземете формички и изрежете фигурки от тестото.
Застелете хартия за печене в голяма тава и наредете приготвените меденки. Оставяйте разстояние между тях.
Останалото тесто разточете отново и пак изрежете формички, докато не свърши.
Печете във вече загрятата фурна за 8-10 минути. След това ги извадете от тавата медените сладки и ги наредете върху решетка, докато изстинат.
Вашите меденки без захар са готови.