Картофени мекици

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
17/09/2018
"Благодарности на Роси Трифонова за тази изключителна рецепта за Картофени мекици! Толкова са вкусни, че нямаме насищане и затова ги правим редовно !"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 577
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко с щипка захар. След това я добавете към намачканите сварени картофи.

Добавете солта, захарта, олиото и с брашното замесете гладко тесто.

От него оформяйте мекички и ги пускайте да се изпържат от двете страни. Поднесете картофените мекици с пудра захар по желание.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 15
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
Получиха се великолепно! Благодаря за уникалното предложение!
0
0
Мари
Мари
08.03.2014 19:13
Страхотни са. Благодаря за рецептата.
2
18
Гери
Гери
30.10.2013 15:29
Страхотни са да, рецептата е точна. А Азербайджан правят същите, продават се на всеки пазар, на всяка улица. На местата, където ги продават, се поднасят със доматен сос, подправка, подобна на нашата "шарена сол", тоест със солено. Казват се " Перашки"! ( между другото "перашки" казват на великденските яйца в северозападна България :) ) Това е на всеки по вкуса, както е казал автора може да се поръси с пудра захар, а в нашето семейство ги ядем със мед! Да ви е сладко.
6
13