Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Кремсупа от гъби и тиквички

Кремсупа от гъби и тиквички

Кремсупа от гъби и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Апетитна кремсупа от гъби и тиквички - няма равна"

Необходими Продукти

  • праз - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • сметана - 100 мл за готвене
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте праза и го нарежете на няколко парчета.

Обелете гъбите, картофа и тиквичката.

Сложете всички зеленчуци в тенджера, нарязани на парчета.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете солта и изчакайте да заври.

Намалете котлона и варете до готовност на всички продукти.

Махнете от котлона лесната гъбена супа. Сложете кравето масло и сметаната.

Пасирайте с пасатора до еднородна смес. Върнете на котлона. Изчакайте да заври и изключете.

Сервирайте вашата кремсупа от гъби и тиквички топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: