Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли на фурна с картофи

Сочни пилешки пържоли на фурна с картофи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сочни пилешки пържоли на фурна с картофи
Снимка: Мария Симова
1 / 2
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сочни пържолки за гладници, хапвайте, докато са топли"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 200 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли от бут под течаща вода, подсушете с кухненска хартия.

Поставете пържолите в купа с капак и нарежете лука и чесъна на ситно, поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Прибавете лютеницата и разбъркайте добре, оставете да се мариноват за не по-малко от 30 минути. Премахнете пържолите от маринатата и ги почистете от нея.

Обелете картофите, нарежете на по-едри филийки и ги поставете в същата марината и ако е нужно, посолете, разбъркайте.

Намажете дъното на тава с капак с малко мазнина, подредете пържолите на разстояние една от друга и запълнете свободното пространство с картофите.

Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете пилето с картофи за около 40-60 минути.

Ароматните и сочни пилешки пържоли на фурна с картофи са готови. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: