Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъби и картофи на фурна

Пилешки пържоли с гъби и картофи на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Пилешки пържоли с гъби и картофи на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Перфектните пилешки пържоли с перфектната гарнитура - порция мечта"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бут
  • сол
  • подправка за пиле - 2 с.л.
  • червени картофи - 800 г
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • печурки - 300 г
  • краве масло - 70 г
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и ако са с тънка коричка, не се белят, направо се нарязват на шайби.

Слагат се в намазнена и дълбока тава.

Гъбите се почистват, нарязват на филийки и прибавят към картофите.

Зеленчуците се поръсват със сол на вкус и смлян черен пипер.

Кравето масло се нарязва на малки парченца, половината от които се разпределят върху картофите и гъбите.

Разбъркват се хубаво, след което в тавата се налива малко бяло вино.

Пилешките пържоли (без кожа) се овкусяват с подправка за пиле и намазват с останалите парченца масло.

Аз похлупвам тавата с капак (не е задължително) и слагам във фурната.

Пилешкото с картофи се пече на 200 градуса за около час и петнайсет минути.

По средата на печенето месото се обръща, а малко преди готовност се маха капакът на пилешките пържоли с гъби и картофи на фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: