Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво и ако са с тънка коричка, не се белят, направо се нарязват на шайби.
Слагат се в намазнена и дълбока тава.
Гъбите се почистват, нарязват на филийки и прибавят към картофите.
Зеленчуците се поръсват със сол на вкус и смлян черен пипер.
Кравето масло се нарязва на малки парченца, половината от които се разпределят върху картофите и гъбите.
Разбъркват се хубаво, след което в тавата се налива малко бяло вино.
Пилешките пържоли (без кожа) се овкусяват с подправка за пиле и намазват с останалите парченца масло.
Аз похлупвам тавата с капак (не е задължително) и слагам във фурната.
Пилешкото с картофи се пече на 200 градуса за около час и петнайсет минути.
По средата на печенето месото се обръща, а малко преди готовност се маха капакът на пилешките пържоли с гъби и картофи на фурна.
Добър апетит!