Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пържолите, полейте ги с уни соса, поръсете с черен пипер и малко сол. Втрийте подправките добре в месото и оваляйте всяка пържола в брашно.
Сипете малко олио в тиган, нагрейте и запържете пържолите на умерен огън - до златисто-кафяв цвят от двете страни.
В тава с капак нарежете картофите на едро, добавете почистените моркови на дълги ивици, лука на едри полумесеци и обелените скилидки чесън.
Поръсете зеленчука със сол на вкус, червения пипер, ситно нарязания магданоз и сух риган на вкус, разбъркайте добре. Не наливате вода!
Върху зеленчука подредете пържолите отгоре, покрийте тавата с капака и я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Печете за около 1 час или до готовност на месото.
Вкусните и сочни пържоли с картофи на фурна са готови.