Начин на приготвяне
Обелете и настържете домата на фино ренде. Смесете с щипка сол и около 2 с.л. зехтин.
Нарежете лука на тънки ивици и сложете с маслото и останалия зехтин на слаб до умерен огън, докато омекне. При готвене на слаб огън той отпуска естествените си захари и започва да се карамелизира дори и да не добавяме захар. Но в случая, за по-силен контраст, сложете лъжица или две кафява захар и щипка сол. Оставете да стане златист и леко хрупкав и дръпнете карамелизирания лук от огъня.
Намажете едната или двете страни на филийките хляб с доматите и зехтина. Сложете върху едната пуешкото филе, разпределете карамелизиран лук, свежите салатени листа /лоло россо, рукула, бейби спанак и др./ и лъжица лека майонеза. Захлупете с другата филия и поднесете вкусния сандвич на момента.
В случай че ще консумирате сандвича с пуешко и карамелизиран лук по-късно, но искате да приготвите предварително, тогава не мажете хлебчетата с доматите, а ги поднесете отделно в малка купичка, за да си сложи всеки преди да похапне сандвичите.
Това е препоръчително, за да не пропиват доматите в хляба.
Добър апетит!