Втасала баница

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Втасала баница
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
29/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Кой не би се зарадвал на втасала баничка сутрин"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • мая - 7 г суха
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 500 г
  • за пълнеж
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят солта, содата, разтворена в оцета, маята, киселото мляко и леко топлата вода.

Замесва се меко тесто. Оставя се да почине 20 минути, покрито с кърпа.

През това време се приготвя плънката, като сиренето се натрошава и към него се добавят яйцата.

Тестото се разделя на пет равни части.

Взема се едната част и се разточва по възможност на по-тънко. Наръсва се с плънката и тук-там се нахвърлят парченца масло. Кората се навива на руло и след това на охлювче.

Оформената баница се подрежда в тава с размер 32 см, намазана с масло.

Останалите части от тестото също се оформят на рула и се завиват около първото охлювче.

Баницата се оставя да почине 10 минути.

Намазва се леко с олио и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса. Любимата вита баница се пече до зачервяване.

След като втасалата баница е готова, отгоре се намазва с краве масло.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: