Твърди меденки

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
513
2k
2k
737
1
29/08/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето със захарта. Добавяме млякото, меда, содата, солта. Сипваме в тенджера и загряваме на котлона.

Добавяме разтопеното масло и започваме да варим, като постоянно бъркаме.

Когато сместа за нашите меденки придобие светъл карамелен цвят, отместваме от котлона и добавяме канелата и карамфила.

Веднага след това сипваме брашното и разбъркваме. Оставяме за малко сместа да изстине и омесваме тесто. Разточваме го на леко набрашнен плот на тънка кора и изрязваме формички по желание.

Подреждаме домашните меденки в тефлонова тава и поръсваме всяка със захарни пръчици, като леко натискаме с пръсти, за да не се изронят.

Печем твърдите меденки на 180 градуса 15 минути до леко покафеняване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар