Твърди меденки

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
407
2k
2k
496
1
29/08/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Меденки

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето със захарта. Добавяме млякото, меда, содата, солта. Сипваме в тенджера и загряваме на котлона.

Добавяме разтопеното масло и започваме да варим, като постоянно бъркаме.

Когато сместа за нашите меденки придобие светъл карамелен цвят, отместваме от котлона и добавяме канелата и карамфила.

Веднага след това сипваме брашното и разбъркваме. Оставяме за малко сместа да изстине и омесваме тесто. Разточваме го на леко набрашнен плот на тънка кора и изрязваме формички по желание.

Подреждаме домашните меденки в тефлонова тава и поръсваме всяка със захарни пръчици, като леко натискаме с пръсти, за да не се изронят.

Печем твърдите меденки на 180 градуса 15 минути до леко покафеняване.

Комплект кутии за съхранение на лакомства - 3 бр.
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Комплект кутии за съхранение на лакомства - 3 бр.
16.50 лв.
Виж ››

Колкото и вкусни да са мъфините, стават още по-атрактивни, ако са съхранявани в стилни кутии за мъфини, не мислите ли

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар