Начин на приготвяне
Нарязваме патладжаните на едро, осоляваме ги и ги оставяме за 10 минути, за да се махне горчилката.
Изплакваме ги обилно с вода и ги сипваме в тавичка. Поливаме ги с олиото и наливаме водата.
Печем ги за около 20 минути във фурната. Изваждаме печените патладжани и добавяме счукания чесън, черния пипер, босилека и посоляваме на вкус.
Разбъркваме и с лъжица отгоре разпределяме киселото мляко без да разбъркваме. Отгоре подреждаме топеното сирене.
Връщаме във фурната и запичаме още 20 минути до зачервяване.
Сервираме нашата патладжанена запеканка топло или студено по желание.
Чесновият патладжан на фурна с кисело мляко е много апетитно ястие.