Страхотен домашен течен шоколад

Страхотен домашен течен шоколад

29/08/2020
"Домашен течен шоколад направо от бурканчето ще хапнем"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 318
  • Преглеждания за месеца890
  • Преглеждания за седмицата231
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • сухо мляко - 250 г
  • натурално какао - 5 с.л. /пълни/
  • вода - 200 мл
  • захар - 220 г /1 ч.ч. + 1 с.л./
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лешников тахан - 2 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка сложих водата, захарта, маслото и ванилията. Сложих на котлона да се затопли до разтопяване на захарта и маслото, като не целя да завира.

В купа пресях какаото и сухото мляко. Постепенно, при непрекъснато разбъркване, към сухата смес добавих течната и топла смес.

Образуват се много бучици, но това да не ви тревожи. В друга дълбока купа с улей, за да е по-лесно насипването в бурканчетата, сложих голяма цедка-ситен гевгир.

Постепенно наливах от шоколадовата смес и с лъжица помагах да се прецеди без остатък. На края остана съвсем малко смес, която не успях да прецедя.

Гладкия течен шоколад налях в три сухи бурканчета и оставих да се охладят. Съхранявам го в хладилник.

Когато добавям лешников тахан към домашния течен шоколад, го слагам накрая в купата с вече прецедената смес и разбърквам добре.

Да ви е сладко с този страхотен домашен течен шоколад!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар