Блек Ангъс Бургер

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
458
3
30/08/2020
"Едва ли някой би пропуснал възможността да си хапне Блек Ангъс бургер - и ние няма да го направим"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 2 бр. бургер Black Angus
  • хлебче за хамбургер - 2 бр.
  • домати - 2 бр. резена
  • майонеза - 2 с.л.
  • сирене - 60 г Чедър
  • растителна мазнина
  • За барбекю соса
  • бърбън - 300 мл
  • мед - 7 с.л.
  • кетчуп - 200 г
  • краве масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На добре загрята скара или орибрен тиган изпечете говеждите бургери до желаната от вас стеоен. Изпечете ги от двете страни.

Две-три минути преди да са готови, поставете отгоре сиренето Чедър, за да се размекне.

За приготвянето на барбекю соса загрейте съвсем леко бърбън (може и да го фламбирате, ако се чувствате уверени).

Към него се добавят медът, маслото и кетчупът. Подправя се със сол и черен пипер.

Хлебчетата запичаме за няколко минути на сух оребрен тиган или скара.

Подреждам домашните бургери в следната последователност: хлебче – майонеза – месо с чедър – резен домат - барбекю сос – отново майонеза – хлебче.

Изключително вкусен Блек Ангъс Бургер се получава.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар