Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Блек Ангъс Бургер

Блек Ангъс Бургер

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Блек Ангъс Бургер
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Едва ли някой би пропуснал възможността да си хапне Блек Ангъс бургер - и ние няма да го направим"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 2 бр. бургер Black Angus
  • хлебче за хамбургер - 2 бр.
  • домати - 2 бр. резена
  • майонеза - 2 с.л.
  • сирене - 60 г Чедър
  • растителна мазнина
  • За барбекю соса
  • бърбън - 300 мл
  • мед - 7 с.л.
  • кетчуп - 200 г
  • краве масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На добре загрята скара или орибрен тиган изпечете говеждите бургери до желаната от вас стеоен. Изпечете ги от двете страни.

Две-три минути преди да са готови, поставете отгоре сиренето Чедър, за да се размекне.

За приготвянето на барбекю соса загрейте съвсем леко бърбън (може и да го фламбирате, ако се чувствате уверени).

Към него се добавят медът, маслото и кетчупът. Подправя се със сол и черен пипер.

Хлебчетата запичаме за няколко минути на сух оребрен тиган или скара.

Подреждам домашните бургери в следната последователност: хлебче – майонеза – месо с чедър – резен домат - барбекю сос – отново майонеза – хлебче.

Изключително вкусен Блек Ангъс Бургер се получава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: