Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на фурна с лук и лимон

Ципура на фурна с лук и лимон

Ципура на фурна с лук и лимон
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Любопитни ли сте за вкуса на ципурата на фурна с лук и лимон - просто си я пригответе"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 бр. филе
  • лук - 5 бр. колелца
  • лимон - 2 колелца
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • зехтин - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я поставете в голямо парче алуминиево фолио.

Сложете колелцата лук и лимони. Поръсете със солта, дафиновия лист, черния пипер, зехтина и бялото вино.

Завийте рибата в плик, така че да не влиза въздух вътре.

Поставете в тавичка за печене. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или до готовност на рибата на фурна.

Извадете и отворете внимателно. Оставете ципурата на фурна с лук и лимон леко да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: