Начин на приготвяне
За да приготвим крема, слагаме 800 мл прясно мляко да заври. Добавяме захарта и разбъркваме, докато се разтвори.
Нишестетата изсипваме в дълбока купичка и заливаме с останалите 200 мл мляко. Оставяме нишестето за няколко минути и след това го разбъркваме с лъжица.
Когато млякото на котлона кипне, прибавяме на тънка струйка нишестето като бъркаме непрекъснато.
След 1-2 минути кремът се сгъстява достатъчно. Сваляме го от котлона и започваме да сглобяваме вкусната бисквитена торта.
В правоъгълна тава редим един ред какаови бисквити, покриваме ги с половината крем. Редим втори бисквитен ред, този път от бели бисквити.
Изсипваме останалия крем за домашната торта и го заравняваме.
Оставяме класическата торта с бисквити и нишесте да се охлади напълно преди да я консумираме.
Коментари