Начин на приготвяне
Патладжаните измиваме и нарязваме на филийки. Осоляваме и слагаме в гевгир да се отцедят.
През това време си омесваме каймата със сол, черен пипер, яйце 1 бр. и ситно нарязания лук.
Щом патладжаните си пуснат черния сок, измиваме и подсушаваме.
Взимаме част от каймата и с помощта на ръката, разстиламе върху филийката патладжан. И така до изчерпване на продуктите.
В купа си разбиваме останалите яйца с малко сол, а в чиния си смесваме брашно и галета.
Загряваме си олио в тигана (трябва да е повечко, почти да покрива кюфтета), овалваме кюфтетата в сухата смес, а след това в яйцата.
Пържим кюфтетата с патладжан до готовност.
Поставяме готовите редени кюфтета с патладжан и кайма върху кухненска хартия.
Подреждаме в чиния и поднасяме със сос по-избор.
Коментари