Начин на приготвяне
В купа смесваме брашното, яйцето, маслото, захарта и бакпулвера. Омесваме меко тесто и го разточваме на тънка кора.
Поставяме го внимателно във форма с отделящо се дъно, която предварително сме намазали с мазнина отвътре, а отвън сме опаковали с алуминиево фолио.
Приготвяме пълнежа, като разбиваме яйцата със захарта.
След това добавяме прясното мляко, пудинга, маслото, лимоновия сок, бакпулвера и изварата, отново разбиваме. Изсипваме сместа в тестената основа и заравняваме.
Печем традиционния немски сладкиш с извара на 180 градуса 40 минути. Оставяме го да се стегне за една нощ, като не е задължително да се прибира в хладилника.
Поръсваме сладкиша с малко пудра захар, нарязваме на парчета и сервираме.
Страхотен немски сладкиш Кезекухен.