Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лека желирана торта със скир и котидж

Лека желирана торта със скир и котидж

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
2310261741
Лека желирана торта със скир и котидж
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 3
03/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Лека, лесна за приготвяне и подходяща за по-топлите дни - желирана торта за всеки вкус"

Необходими Продукти

  • праскови - 2 бр.
  • круши - 4 бр.
  • котидж сирене - 180 г
  • скир - 350 г
  • извара - 100 г
  • желатин - 1 пакетче
  • пудра захар - според зрялостта на плодовете
  • орехи - за поръсване
  • боровинки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите и крушите се измиват. Почистват се от костилките. Слагат се в блендер и се блендират. Може и да не са съвсем на пюре, а по-едри.

Желатинът се сипва в чаша с 50 милилитра вода. Оставя се да набъбне.

В голяма купа се слагат котидж и изварата. Добавя се скирът и се разбърква добре. По преценка се добавя пудра захар и отново се разбърква добре.

Желатинът се пуска в микровълновата за кратко, за да се отпусне. При млечната смес се добавят плодовото пюре и желатинът. Разбърква се добре.

Сместа се изсипва в силиконова форма. Оставя се няколко часа в хладилника да стегне лесната желирана торта.

Боровинките се измиват. Орехите се нарязват на едро.

Стегналата желирана торта със скир, котидж и извара се поръсва с орехите. Поръсва се и с боровинките и готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: