Начин на приготвяне
Прасковите и крушите се измиват. Почистват се от костилките. Слагат се в блендер и се блендират. Може и да не са съвсем на пюре, а по-едри.
Желатинът се сипва в чаша с 50 милилитра вода. Оставя се да набъбне.
В голяма купа се слагат котидж и изварата. Добавя се скирът и се разбърква добре. По преценка се добавя пудра захар и отново се разбърква добре.
Желатинът се пуска в микровълновата за кратко, за да се отпусне. При млечната смес се добавят плодовото пюре и желатинът. Разбърква се добре.
Сместа се изсипва в силиконова форма. Оставя се няколко часа в хладилника да стегне лесната желирана торта.
Боровинките се измиват. Орехите се нарязват на едро.
Стегналата желирана торта със скир, котидж и извара се поръсва с орехите. Поръсва се и с боровинките и готово.