Бишкотена торта Детска фантазия

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
294
2k
688
560
03/09/2020
"Тази бишкотена торта наистина сбъдва детските фантазии, че и нашите "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо796
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бишкоти - 400 г
  • сладкарка сметана - 550 мл.
  • крема сирене - 200 г
  • захар - 80 г
  • краве масло - 150 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • желатин - 1 пакет
  • компот от малини - 50 мл. сок
  • захарни пръчици
  • понички - 1.5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от бишкотите се смилат в блендер на няколко пъти. Слагат се в голяма купа.

Маслото се разтапя в микровълновата. Изсипва се при смлените бишкоти. Разбърква се добре.

Подготвя се форма за торта. На дъното се изсипват напоените с масло бишкоти. Разстилат се по цялото дъно равномерно и се притискат с чаша с равно дъно. Трябва да стане плътен блат от бишкоти.

В сока от компот се изсипва желатинът да набъбне.

В купата на миксера се сипва готварската сметана. Разбива се добре. Добавя се захарта и ванилията и отново се разбива. Желатинът се пуска в микровълновата, за да се разтопи.

Добавя се при разбитата сладкарска сметана. Добавя се и крема сиренето. Разбърква се добре с шпатула.

Готовата смес се изсипва във формата за торта и се разпределя равномерно, като се заравнява отгоре.

Слагат се няколко бучици сметана като облачета върху лесната бишкотена торта. Поръсват се със захарни пръчици.

Поничките се разполовяват. Слагат се отгоре, като дъги, които излизат от облаците.

Бишкотената торта Детска фантазия се оставя да стегне и е готова.

Разделител за торта 12 или 16 парчета 27 cm-22%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Разделител за торта 12 или 16 парчета 27 cm
18.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Удобен разделител за торта - за лесно и прецизно разграфяване на 12 или 16 парчета.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар