Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с царевично брашно

Картофени кюфтета с царевично брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Картофени кюфтета с царевично брашно
Снимка: Марияна
1 / 2
06/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Извадете големите чинии, защото от тези вкусни картофени кюфтенца трябва да се сервира по много"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • чубрица суха - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • царевично брашно - за овалване
  • чесън - по желание
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме си картофите. Нарязваме ги на по 4-5 парчета всеки, за да се сварят по-бързо. Не са ни нужни цели, защото ще ги пасираме след това. Почистваме си две скилидки чесън. Слагаме в дълбока тенджера с вода картофите и ги варим с 2 скилидки чесън за аромат. Добавяме към водата, в която врат картофите, и щипка сол.

Изваждаме си скилидките и ги отстраняваме, след като са се сварили картофите. Картофите ги слагаме в купа и ги намачкваме с уред за пюриране, не ги пасираме.

Почистваме лука и нарязваме на много ситно. Добавяме и лука при картофите. Прибавяме 1 яйце и 1 жълтък, черен пипер на вкус, сол също на вкус много леко, защото при варенето също сложихме малко. Добавяме също и чубрица и майорана. Объркваме всичко много добре с лъжица.

Оставяме да стегне в хладилника сместа, покрита с домакинско фолио за 30 мин. Оформяме си кюфтенца и ги подреждаме в тавичка или голяма табла да ни са на разположение по-лесно, като пържим.

В друг съд /чиния си/ слагаме царевично брашно, ако ни е нужно още, добавяме пак. Слагаме олиото в дълбок тиган на котлона да се сгорещи.

В друга чиния разбиваме 2 белтъка с помощта на вилица. Всяко кюфте го оваляме в белтък и царевичното брашно и слагаме в горещото олио да се пържи. Пържим от двете страни.

Гарнираме с плочки сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
с царевично брашно стават златисти и хрупкави, много ги харесвам и често приготвям
06.08.2016 09:59