Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни веган бургери

Домашни веган бургери

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Домашни веган бургери
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Който казва, че няма вкусни веган бургери, не е опитвал тези"

Необходими Продукти

  • леща - 1/2 ч.ч.
  • кладница - 200 г гъби
  • лук - 1 глава
  • пушен червен пипер
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • сол
  • олио
  • галета - 50 грама
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • растително мляко - 2 до 2.5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва от предната вечер и на другия ден се сварява. Изцежда се добре и се оставя да изстине.

Лукът и гъбите се нарязват на дребно и се запържват в сгорещено олио. Гъбите ще пуснат вода, така че се оставят на котлона, докато останат само на мазнина.

Лещата се смила в кухненски уред, а след това се прибавят гъбите и лукът и се смилат и те заедно.

Сместа се овкусява и се разбърква добре. Прибавя се галетата, докато стане по-гъста и плътна смес.

Царевичното нишесте се разбърква за панировката с млякото.

Кюфтетата от леща се оформят, като трябва да са плоски и по-широки за бургерите.

Всяко кюфте се потапя в млякото и се овалва в галета, след което се запържва от двете страни в сгорещено олио.

За приготвянето на самите бургери са необходими:

питки за бургери

салатка

зеленчуци - по желание домат, краставица, пиперка, червен лук

хумус

сосове - по избор кетчуп, майонеза, барбекю сос, горчица, чеснов сос

Питката се разрязва през средата. Долната половина се намазва с хумус.

След това се нареждат няколко тънки филийки краставица, 1 тънка филийка домат, отгоре 1 листо от салатката и върху нея 1 кюфте. Отгоре му се слага по 1 колелце от пиперката и от лука.

Върху долната страна на горната половинка от питката се слага по малко от избраните сосовете. След това питката се захлупва отгоре за завършек на веган бургера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: