Сочни пилешки пържоли на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
07/09/2020
"Пилешки пържоли, към които никой не би останал безразличен "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 149
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 12 бр. от бут
  • за соса
  • провансалска майонеза - 400 г
  • хмели сунели - 1 ч.л.
  • чили пипер - 0.5 ч.л.
  • оцет - 100 мл бял
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете майонезата, оцета и подправката хмели-сунели и разбъркайте.

Измийте и подсушете пилешките пържоли, поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Поставете ги в соса една по една, като ги втривате добре с него.

Завийте купата със стреч фолио и я поставете в хладилник за 1 нощ. Извадете пържолите от соса и ги подредете една до друга в тава.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар, обърнете пържолите, намажете ги с останалия сос и запичате отново до златисто кафяв загар.

Ароматни и сочни пилешки пържоли на фурна!

Италиански грил тиган с мраморно покритие 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италиански грил тиган с мраморно покритие 28 см
51.00 лв.
Виж ››

Хубав качествен грил тиган, който определено заслужава място във вашата кухня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар