Начин на приготвяне
Нарязвате телешкото месо на тънки парчета, след това с начукване изтънявате възможно най-много.
Смесвате ¼ ч.л. сол, 20 мл зехтин, 20 мл сеов сос и сока от ½ лайм и намазвате месото от двете страни. Оставяте да се маринова в хладилник 12 до 24 часа.
Зеленчуците нарязвате на много тънки ленти, мариновате с малко сол, зехтин и сок от лайм и оставяте да се мариноват за поне 12 часа.
Важно е и месото и зеленчуците да са фолирани добре, за да не изсъхнат в хладилника.
След като всичко е добре мариновано, редите парчетата телешко месо в чиния, върху поставяте маринованите зеленчуци.
Добавяте върху Карпачото настърган (или на по-големи, НО тънки парчета) пармезан, разрязани чери домати.
Най-отгоре се слага стрък мащерка (може и босилек), за да придаде приятен вид и лек аромат на подправка!
Сервирате телешкото Карпачо с цветни зеленчуци и пармезан с чаша охладено бяло вино!
Бон Апети!