Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с ядки и стафиди

Ябълков щрудел с ядки и стафиди

Ябълков щрудел с ядки и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесен за приготвяне, но впечатляващ ябълков щрудел, който ви съветваме да приготвите още днес"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.
  • ябълки - 4 сладки
  • стафиди - 100 г
  • ядки - 50 - 100 г натрошен лешници или орехи, кой, каквито ядки предпочита ...
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л. за плънката
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам и настъргвам ябълките, след това изцеждам леко от сока.

Добавям предварително накиснатите за малко във вода стафиди, за да поомекнат, леко запечените ядки, канелата, ванилията и 2 лъжици пудра захар, разбърквам добре плънката.

Вземам кора за баница, намазвам с малко олио и слагам от плънката, навивам на дълги пурички, слагам в тавичка и пека щрудела на 180 градуса докато получи хубав кафеникав загар.

Ябълковият щрудел с ядки и стафиди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: