Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета с глазиран лук

Пилешки дробчета с глазиран лук

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пилешки дробчета с глазиран лук
Снимка: Ivelina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Класика, пред която всички сме безсилни - пилешки дробчета с глазиран лук"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • брашно - 100 г
  • краве масло - 60 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 глави големи или 3 средни
  • бяло вино - 5 с.л.
  • лимони - 1 бр. сок
  • подправки - мащерка, чубрица, магданоз, босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готвейки пилешки дробчета, не трябва да забравяме, че това е много деликатен и екстравагантен продукт. Всякакви отклонения в технологията на готвене могат в крайна сметка да променят вкуса на ястието.

Преди да разберете как да пържите пилешки дробчета в тиган, е необходимо да научите някои правила, които трябва да се вземат предвид в работата.

Първо: пилешките дробчета трябва да са добре размразени. Защото, ако ги готвите в полузамразено състояние, ще пуснат течност и резултатът няма да е добър.

Второ: преди да използвате дробчетата, първо добре ги измийте в няколко води и след това много добре ги подсушете.

Трето: не слагайте наведнъж дробчетата, за да не спрете процеса на пържене. Слагайте на разстояние едно от друго, без да се допират.

Четвърто: трябва да помним, че в тиган с дебело дъно продуктите продължават да се готвят, дори и след като изключим топлината и махнем от котлона. В резултат на това, след няколко минути готовите за хапване пилешки дробчета може да се превърнат в твърда подметка.

За да избегнете това, най-добре е да ги прехвърлите в чиния за директно сервиране или купа, в която ще добавите и други продукти с тях. Всяка домакиня трябва да може да изчисли правилно времето, за да планира работата си.

Ако решите да приготвите любимите дробчета, трябва да знаете колко минути да запържите пилешките дробчета в тиган. Според експертите готвачи отнема много малко време. Около 8-10 минути ще са достатъчни, за да може оригиналният продукт да се превърне в сочно и вкусно ястие. Трябва да се помни, че дробчетата имат пореста структура.

Те съдържат много влага, която под въздействието на много високата температурура се изпарява бързо. Ако това се случи, дробчетата ще се станат твърди и не може да бъдат омекотени от никакви сосове. Приготвянето на това ястие не е трудно, но изисква малко подготовка!

Първо, дробчетата трябва да бъдат добре измити, изрежете всички вени и жлъчни канали.

Подсушете ги много добре с домакинска хартия или ги разстелете върху дъска и изчакайте да изсъхнат.

В този момент можете да почистите лука, да го нарежете на полумесеци и да запържите в растително масло (2 с. л.) на слаб огън, като го бъркате постоянно около 5 минути на среден огън.

След това добавете, виното и и гответе на тигана, докато виното се изпари и се глазира.

След това преместете глазирания лук в купа, в която ще го смесите с вече сготвените дробчета.

Следкато се изсушат добре дробчетата е необходимо, да ги оваляме в брашното. Това може да стане много бързо, ако се използва пластмасова торбичка. За да направите това, първо е необходимо да изсипете брашното, а след това да сложите дробчетата и да разклатите няколко пъти.

Загрейте тигана с масло и изчакайте, докато заври на средна степен. След това е постепенно добавете дробчетата, като оставяте разстояние между тях.

Дробчетата се пържат в маслото по четири минути от всяка страна. Готовите дробчета се смесват с глазирания лук, добавяте каквато зелена подправка ви харесва, поливате ги със сока на един лимон и сервирате мезето на масата.

Гарнитура, подходяща за тях, са печени картофки на фурна с розмарин.

Пилешките дробчета с глазиран лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
За пръв път правя дробчета и по тази рецепта станаха супер. За пръв път правя и глазиран лук и той стана много вкусен.
08.03.2024 05:14