Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Домашни пилешки дробчета с лук

Домашни пилешки дробчета с лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни пилешки дробчета с лук
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешките дробчета се радват на широка популярност и любов в българската домашна кухня. Затова ви предлагаме една стара и безотказна рецепта."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 пакет
  • лук - 4 глави
  • домати - 2 с.л. от консерва
  • прясно мляко - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета изчистваме и измиваме много добре под силна течаща студена вода.

Прехвърляме в съд с капак и добавяме прясното мляко. Оставяме в хладилника поне за два часа. След като ги извадим ги поливаме с вряща вода. Нарязваме лука на полумесеци.

В дълбока тенджера слагаме олиото и задушаваме лука до прозрачност, след това добавяме червения пипер.

Прибавяме дробчетата и оставяме да се задуши на среден огън за 20 мин.

После добавяме доматите от консерва и оставяме течността да поизври за 5 мин. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Домашните пилешки дробчета с лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вальо
Вальо
Аз бих сложил червения пипер секунди преди доматите. Иначе това е рецептата!
09.06.2019 13:42
Monika Ivanova
Monika Ivanova
слагам и малко морков ...иначе всичко друго по този начин правя
06.05.2016 13:32
2