Начин на приготвяне
Почистете дробчета от ципите им.
В отделна купичка сложете няколко лъжици брашно.
Всяко дробче оваляйте в брашното, изтупайте ненужното и поставете на дъното на йенския съд.
Лука, гъбите и чушките почистете и измийте добре. Нарежете ги на лентички и ги добавете към пилешките дробчета.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Отгоре полейте със зехтина. Разбъркайте много внимателно в рамките на не повече от 3 пъти.
Налейте около 200 мл вода. Най-отгоре сложете и няколко бучки масло.
Затворете с капака йенската тенджера.
Сложете я задължително в студена фурна.
Включете пилешките дробчета в йенска тенджера на 200 градуса и печете около час.