Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета в йенска тенджера

Пилешки дробчета в йенска тенджера

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пилешки дробчета в йенска тенджера
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Всяка домакиня трябва да има йенско стъкло, в което да приготвя апетитните пилешки дробчета по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • гъби - 300 г
  • червени пиперки - 2 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 200 мл
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчета от ципите им.

В отделна купичка сложете няколко лъжици брашно.

Всяко дробче оваляйте в брашното, изтупайте ненужното и поставете на дъното на йенския съд.

Лука, гъбите и чушките почистете и измийте добре. Нарежете ги на лентички и ги добавете към пилешките дробчета.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Отгоре полейте със зехтина. Разбъркайте много внимателно в рамките на не повече от 3 пъти.

Налейте около 200 мл вода. Най-отгоре сложете и няколко бучки масло.

Затворете с капака йенската тенджера.

Сложете я задължително в студена фурна.

Включете пилешките дробчета в йенска тенджера на 200 градуса и печете около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: