Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панна кота с нектарини

Панна кота с нектарини

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Панна кота с нектарини
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
11/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Впечатляваща панна кота с нектарини - сладкиш, който предизвиква изумление, се прави за нула време"

Необходими Продукти

  • За първия пласт
  • нектарини - 500 г
  • вода - 500 мл + 12 с.л.
  • захар - 100 г
  • ванилия
  • желатин - 2 пакетчета
  • За втория пласт
  • прясно мляко - 400 мл
  • течна сметана - 400 мл
  • захар - 100 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 12 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетчетата желатин се разтваря в 12 с.л. вода. Оставя се да набъбне.

Нектарините се измиват, нарязват се на резенчета и се подреждат на дъното на кексова форма.

Водата и захарта се загряват, прибавя се желатинът, охлажда се и се излива върху нектарините. Слага се в хладилник да се стегне.

За втория пласт отново се разтварят 2 пакетчета желатин с 12 с.л. вода.

В съд на котлона се слагат млякото, сметаната и захарта да загреят. Прибавя се желатинът.

Охлажда се и се излива върху нектарините. Панна котата ставя се в хладилник за една нощ. Обръща се.

Панна котата с нектарини е готова и впечатляваща!

Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: