Начин на приготвяне
Пакетчетата желатин се разтваря в 12 с.л. вода. Оставя се да набъбне.
Нектарините се измиват, нарязват се на резенчета и се подреждат на дъното на кексова форма.
Водата и захарта се загряват, прибавя се желатинът, охлажда се и се излива върху нектарините. Слага се в хладилник да се стегне.
За втория пласт отново се разтварят 2 пакетчета желатин с 12 с.л. вода.
В съд на котлона се слагат млякото, сметаната и захарта да загреят. Прибавя се желатинът.
Охлажда се и се излива върху нектарините. Панна котата ставя се в хладилник за една нощ. Обръща се.
Панна котата с нектарини е готова и впечатляваща!
Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти