Пържено с лук и моркови

14/09/2020
"Ах, тези селски гозби така ги обичаме - месцето с лук е просто идеално и за мезе, и за основно хапване"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 400 г може пилешко или свинско
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - по 1/2 зелена, червена, жълта
  • гъби - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • бира - 1 к.ч.
  • краве масло - 1 бучка
  • люта чушка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете 2 с.л олио и изпържете месото до златисто.

Налейте бирата и малко водичка.

Намалете котлона и варете почти до готовност. Извадете и заделете.

В тиган разтопете кравето масло. Сложете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки. Пържете до златисто. Извадете и заделете.

Сложете моркова и чушките, нарязани на малки лентички.

След като се запържат добре, върнете гъбите, месото, лютата чушка и добавете лука.

Сложете поправките към пърженото месо, разбъркайте и пържете до пълното му омекване.

Изключете селската гозба, оставете леко да се охлади и сервирайте пърженото с лук и моркови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар