Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен толстолоб с моркови и лук

Печен толстолоб с моркови и лук

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Печен толстолоб с моркови и лук
Снимка: Н.Акифова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 кг котлети
  • моркови - 1 бр. голям
  • червен лук - 3 бр
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 к.л
  • зехтин - 3 с.л
  • лимони - 1 бр.
  • фолио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава за печене и отдолу слагаме парче фолио - не го късаме отстрани, оставяме доста дълго, така че да покрие печената риба и отгоре после.

Редим отдолу нарязан на шайби червен лук, отгоре на лука редим котлетите толстолоб и настрани на тавата слагаме парченца моркови.

Осоляваме добре толстолоба, от двете страни поръсваме с черен пипер и отгоре редим резени лимони.

Взимаме едната страна на фолиото, която виси настрани, и закриваме като капак отгоре и затваряме добре отстрани.

Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

И преди да сервираме печения толстолоб с моркови и лук, режем капака на фолиото - така сосът на рибата остава вътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наско
Наско
Поради липса на червен лук я направих с обикновен, но пак стана вкусно.
26.10.2020 18:31
1
User#264706 ELIXIR
User#264706 ELIXIR
Аз я направих с филе - супер стана!! ?✨
19.10.2020 04:18
1
1
Покажи всички подкоментари